Linkek a témában:
Génmódosított cukorrépa kifejlesztésén dolgozik a BASF Plant Science
A német BASF vegyipari konszern módosított génállományú cukorrépa fajta kifejlesztésén dolgozik. A BASF leányvállalata a Plant Science és a KWS Saat AG vetőmag forgalmazó vállalat jelentette be kooperációs megállapodását, az együttműködés célja 15 százalékkal magasabb hozamú cukorrépa fajta kifejlesztése.
Meghatározás
Étkezési cukorként (szacharóz) a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből több termék készül, például a kristálycukor, porcukor, kockacukor, illetve különböző édességek tartalmazhatják. Európában ennek előállítása a legolcsóbb, ezért ez a legelterjedtebb.(wikipedia) Az oldalon megismerheted hogyan lesz a sáros répából csillógó kristálycukor