Linkek a témában:
A cukor méreg (-)
A cukorrépa cukortartalma: 18%, a finomított cukoré 95%. A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor megerjed.
A cukor hatása a fogak egészségi állapotára (+)
Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a cukor fogyasztása mennyire káros az egészségre. A túlzott cukorfogyasztás okozta betegségeken túl mint például az elhízás, szívinfarktus, cukorbetegség és szövődményei, májkárosodás és érrendszeri megbetegedések - a cukros ételek fogyasztása összefüggésben áll a caries, vagyis a fogszuvasodás kialakulásával is.
Mi a baj a fehér cukorral? (-)
Az oldal bemutatja, hogyan dolgozza fel a szervezet a finomított fehér cukrot. Mit okoz az emberi szervezetben, ha nagy mennyiségben fogyasztja ezt az egyszerű szénhidrátot és járul hozzá az egészség elvesztéséhez, többféle betegség kialakulásához. Ráadásul cukorfüggőség is kialakulhat, amitől nehéz megszabadulni.
Meghatározás
Étkezési cukorként (szacharóz) a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből több termék készül, például a kristálycukor, porcukor, kockacukor, illetve különböző édességek tartalmazhatják. Európában ennek előállítása a legolcsóbb, ezért ez a legelterjedtebb.(wikipedia) Az oldalon megismerheted hogyan lesz a sáros répából csillógó kristálycukor